Bembla
  Dapaong
 
 

L'aigua: Font de progrés
PROJECTES DE DESENVOLUPAMENT RURAL

BEMBLA

Cap al Nord,a tocar del Sahel, on l’estació de pluges és curta i l’aigua esdevé un bé valuós que cal preservar durant molts mesos de sequera, es troba el departament de Bembla;. És una zona àrida on conviuen mosis agricultors i peuls ramaders amb una preocupació en comú: l’aigua, que fa créixer les plantes i dóna de beure els animals i les persones.

El 2009, Àfrica Viva va iniciar un projecte de col•laboració amb l’Association Aidons l’Afrique Emsemble amb seu a Ouahigouya. El nostre objectiu és la construcció de pous i horts i el recolzament de les iniciatives locals (creació de compostatge, graners de seguretat alimentaria...) per a la millora de l’alimentació i la lluita contra la pobresa.

El nostres projectes realitzats en la petita població de Bembla són:

· Perforació de dos pous per abastir d'aigua una horta de 1 hectàrea de terreny on 82 dones poden conrear verdures i llegums durant l'estació seca i així millorar i enriquir l'alimentació de la seva família.

· Implantació d'un tancament en tot el perímetre de l'hort per protegir-lo dels animals.

· Instal·lació d'unes plaques solars a la maternitat, el dispensari i la farmàcia de la població per tal que es puguin atendre en millors condicions els pacients i especialment a les dones que es posen de part per la nit.

· Construcció d'una sala polivalent per les dones que s'utilitza per poder realitzar alfabetització i alhora com a magatzem de les eines de l'hort.

· Perforació de dos Forages, un per la població i un altre pel dispensari del poble. A través d'aquestes bombes manuals s'assegura l'accés a l'aigua potable durant tot l'any.


Vols fer-te soci?L'educació: Oportunitat de futur

DAPAONG
La ciutat de Dapaong és la capital de la Regió de Sabanes, una regió situada a l'extrem nord de Togo que limita al nord amb Burkina Faso, al Sud amb la regió de Kara (Togo), a l'Est amb Benin i a l'Oest amb Ghana. És una regió que, per la seva situació fronterera, està ocupada per moltes ètnies diferents, essent els Moba l'ètnia predominant a la ciutat. A Dapaong l'índex de pobresa és alarmant. Cal fer notar que el Togo es troba entre els 20 països més pobres del món, i que Dapaong és la regió més pobra del Togo.

En mig d'aquesta situació social i econòmica difícil, un dels col·lectius més vulnerables i amb risc d'exclusió social són les persones amb discapacitat. Per a les famílies aquestes persones són sovint un càrrega que no saben com tractar doncs consideren que no poden ajudar ni contribuir a l'economia familiar.

Al 2013 Àfrica Viva va iniciar un projecte, amb la col·laboració d'en Joan Soler que fa de coordinador entre Àfrica Viva Catalunya i l'Associació de pares i mares de San Pau de Dapaong. En aquesta ciutat, ens hem sumat al projecte desenvolupat per aquesta Associació que està adreçat als joves amb discapacitat de la ciutat i del seu entorn sense recursos per oferir-los formació pràctica i lloc d'acollida.

Les aportacions que s'han fet a aquest projecte són:

· Construcció d'un magatzem per emmagatzemar els cereals cultivats.

· Construcció d'una segona casa dormitori pels nois del centre.

· Construcció de tres sales polivalents de formació.

· Compra d'eines i llavors necessàries pel cultiu de cereals durant l'època de pluges.


Vols fer-te soci?
 
Àfrica Viva és una associació sense ànim de lucre amb CIF: G- 17634551 i inscrita en el registre d'entitats de la Generalitat de Catalunya amb el nº: 3819.