Ouessa
  Ouagadougou
  Beregadougou
 
 

L'aigua: Font de progrés
PROJECTES DE DESENVOLUPAMENT RURAL


OUESSA
Ouessa és el nom d'un departament de Burkina molt allunyat de la capital. Està situat al sud-oest, a prop de la frontera de Ghana. És una zona agrícola on conviuen tres ètnies majoritàries diferents: mossi, dagarà i sissalà. La vida i l'economia del departament segueix el ritme que marquen les pluges.

Des de l'any 2000 i en col·laboració amb l'associació local Lawn Maal, a Àfrica Viva treballem amb les dones dels pobles de Ouessa, Hamelé, Kierim, Bekoteg, Dianlé, Kolinka, Langlé i Bozo que formen el departament Ouessa intentant millorar les condicions de vida de les famílies.

· Perforem pous que permetin un accés més fàcil a l'aigua durant tot l'any intentant no ser tan dependents de les pluges.

· Construïm horts per a les dones que permeten diversificar els conreus durant tot l'any i, en conseqüència, millorar l'alimentació de les famílies.

· Ajudem a dur a terme la comercialització de les verdures i productes excedents en els mercats veïns perquè les dones aconsegueixin uns ingressos extres que poden invertir en l'educació, roba, alimentació, sanitat, etc. de les famílies i especialment dels nens.

· Organitzem cursos d'alfabetització i comptabilitat que ajuden a les dones a millorar la seva formació i ser més independents.

· Impartim tallers de costura, de fabricació de sabons, de sanitat... que permeten a les dones ampliar coneixements, millorar la seva economia i les condicions de vida.

Hort a
Ouessa
Hort a
Langlé
Hort a
Kolinkà-
Dianle
Hort a
Hamelé-
Kierim
Hort a
Bozo
Hort a
Bekoteg

Vols fer-te soci?


L'educació: Oportunitat de futur

OUAGADOUGOU
A les gran ciutats del tercer mon com Ouagadougou, molts nenes i nenes viuen situacions de marginalitat i abusos. Es busquen la vida pels carrers venen tota mena de mercaderies, netegen sabates, fan petits encàrrecs o demanen almoina. Pocs són orfes i la majoria ha anat a l'escola. Però un ensurt a la vida familiar: separació dels pares, pèrdua de treball, malalties.. ha fet que els pares ja no puguin fer-se càrrec de les despeses escolars ni de l'alimentació o la sanitat bàsica dels seus fills que han de sortir al carrer a buscar-se la vida.

Des de 2004 fins a 2008, Àfrica Viva ha donat suport i formació a l’associació Diankady que treballa amb els infants del barri de Wayalghuin ajudant a la seva escolarització i creant un centre de barri que sigui punt de trobada i seus de les activitats educatives i lúdiques de Diankady.

Vols fer-te soci?


BEREGADOUGOU
A Beregadougou te la seva seu WOUOL, una associació amb molta història i ben consolidada que reuneix agrupacions d’agricultors i de dones de la comunitat. Entre d’altres projectes es dedica l’elaboració de mango sec, anacards, melmelades i sucs que comercialitza a Burkina i a Europa mitjançant les xarxes de comerç just i solidari.

Àfrica Viva col•labora puntualment amb aquesta associació en activitats educatives i de lleure com l’organització de colònies i casals d’estiu o l’equipament d’una guarderia pels nens i nenes de 0 a 3 anys de les dones que treballen a la fàbrica de mango.

Vols fer-te soci?Àfrica Viva és una associació sense ànim de lucre amb CIF: G- 17634551 i inscrita en el registre d'entitats de la Generalitat de Catalunya amb el nº: 3819.