Xerrades a escoles
i esplais
  Activitats per a escoles
  Conferències
i exposicions
  Fires de Solidaritat
  Contes Musicals Solidaris
 

Les accions que portem a terme a Burkina quedarien orfes sense les campanyes de sensibilització i comunicació que realitzem en el nostre entorn més proper. L'objectiu d'aquesta feina és donar a conèixer , en primer lloc la situació d'empobriment i de desigualtat creixent que viuen els països del tercer món i en concret Burkina Fasso, i en segon lloc explicar com són i com es realitzen els nostres projectes a Àfrica per tal d'aconseguir créixer en socis, col·laboradors i recursos.


Xerrades a escoles i esplais
Els joves han de ser el motor de canvi social. Per tant, cal que prenguin consciència dels problemes i de les desigualtats que amaga el món que els envolta.

Àfrica Viva realitza xerrades i campanyes de sensibilització especialment pensades per realitzar a escoles, caus i esplais, adaptades a un públic de nens i nenes o joves.Si esteu interessats en organitzar una xerrada a la vostra escola, institut o esplai contacteu amb nosaltres.

Vols més informació?Activitats per a escoles
L'Àfrica a l'escola, tallers per conèixer l'Àfrica Occidental

És tracte d'un conjunt de diverses activitats destinades als nens i nenes de primària per treballar i aprofundir sobre l'Àfrica Occidental, defugint els tòpics de pobresa, fam i misèria per oferir una visió de l'Àfrica com un continent ric en tradicions, ètnies i cultures. El cicle d'activitats inclou:

· Tres tallers a les aules, impartits per persones africanes: Coneguem un país de l'Àfrica, Contes africans i Música africana

· Maleta pedagògica: conjunt de materials didàctics i peces portades de l'Àfrica per apropar-nos a la cultura africana, amb explicacions i propostes d'activitats per al professorat. 

· Intercanvi de dibuixos: els alumnes poden intercanviar dibuixos amb alumnes d'una escola africana, concretament de Guinea Conakry.

Tots els recursos i materials han estat treballats conjuntament entre Àfrica Viva, Lliga dels Drets dels Pobles amb la col·laboració d'APROMAB, Associació de Ciutadans de Guinea Conakry al Vallès Occidental, Associació de Dones Africanes, Associació de residents de Costa d'ivori, Associació Africana de Sabadellm, Fundació Sabadell Solidari i Ajuntament de Sabadell.

Sol·licitar les activitats 
Per sol·licitar alguna d'aquestes activitats us heu de posar en contacte amb:
· Àfrica Viva
  Rosa Arias
  Telf.: 666.30.16.88    
info@africaviva.orgConferències i exposicions
A Àfrica Viva creiem que és molt important donar a conèixer la realitat africana més enllà del nostres projectes a la societat. Per això, organitzem i fem conferències o participem en jornades i tallers d'altres institucions per explicar com és Burkina Fasso, la seva història, la seva cultura i la seva gent i com a partir d'aquesta coneixença hem creat els nostres projectes, com treballem.També hem creat material gràfic per explicar els nostres projectes i les condicions de vida a Burkina:

· Exposició sobre el problema de l'aigua i el projecte de desenvolupament rural a Ouessa.
· Exposició fotogràfica sobre Burkina.
· Exposició fotogràfica sobre la Dona a Àfrica.

Si creus interessant organitzar una conferència o exposició sobre Burkina o Àfrica al teu centre cultural, centre cívic, associació... contacta amb nosaltres.

Vols més informació?Fires de Solidaritat
Sempre que té l'oportunitat Àfrica Viva surt al carrer i participa a Fires de Solidaritat i mostres d'entitats per apropar-se a la societat i explicar la nostra tasca. També aprofitem per vendre productes d'artesania realitzats per les dones de Ouessa i artesans de Burkina.

Si el teu Ajuntament organitza una fira solidària contacta amb nosaltres

Vols més informació?Contes Musicals Solidaris
Oferim a les escoles, centres cívics, teatres, casals una activitat que preten sensibilitzar als més petits a través dels contes i la música sobre alguns dels drets humans. L'espectacle són històries que arriben als nens i nenes a través d'una música acompanyada de narració. Cadascuna d'elles pretèn fer arribar la importància d'alguns drets humans: la cooperació, el dret a l'aigua, el dret a la vida...

Es tracta d'una idea innovadora en quan el conte barreja la música i la narracio d'un dret humà.

Vols més informació?
Lucie Nikiema, directora d'una escola de Ouagadougou, visita el CEIP Font Rosella de Sabadell durant el mes de desembre del 2006. Durant aquests dies els nens i nenes de l'escola van realitzar diferents activitats de sensibilització.

Exposició fotogràfica d'Àfrica Viva.

Fira Solidària a Calonge. Venda de productes d'artesania.

Xerrada amb grups de joves al Prat de Llobregat.

Taller de contes musicals en les jornades del Prat Solidari.
Àfrica Viva és una associació sense ànim de lucre amb CIF: G- 17634551 i inscrita en el registre d'entitats de la Generalitat de Catalunya amb el nº: 3819.